Hubnutí

Diety

      Většina tradičních diet nemá trvalou účinnost. Vedou k velkému úbytku váhy během několika týdnů, ovšem kila se brzy vrací. Smutné výsledky jsou způsobeny nepromyšleností diet. Tělo si na ně vypěstovalo rezistenci a organismus e brání tím, že mozek vysílá příkazy k ukládání tuku. Pokud se Vám nedaří zhubnout, může za to nevhodně zvolená skladba potravin a zhoršená činnost některého orgánu (viz iri)
      Optimálním výběrem potravin zvýšíme rychlost tělesného metabolismu a celkově se naučíme efektivně spalovat tuky. Při vhodné kombinaci potravin končí chuť na sladké, nezvladatelná žravost, mizí únava a hlavně hubneme ! Není ani tak důležité kolik toho sníme, ale co sníme !

Akce proměny

Zajímavostí tohoto projektu bylo, že byl jedním z prvních, kdy se ke snížení hmotnosti nepoužívaly žádné hubnoucí doplňky.

      Sledovali jsme několik žen různého věku a jednoho muže. Akce byla prezentována v několika ženských časopisech a výsledky překvapili i nás. Dobrovolní účastníci hubli v období 10 týdnů. Zde předkládáme výsledky:

Paní Jana
38 let – původní váha 110,4 kg – konečná 96,6 měření v cm, paže 3, hrudník 6, břicho 10, boky 15, hýždě 8,5, stehna 7, kolena 2, lýtka 1 paní Jana zhubla celkem o skvělých 13,8 kg (z toho 10,2 kg tuků)!!! Paní Jana přibrala v důsledku těhotenství a nedařilo se jí zhubnout, mylně se domnívala, že když nebude jíst, že zhubne. Podařilo se jí to až po té, co jsme jí vysvětlili nové stravovací návyky. Cítí se výborně a v hubnutí úspěšně pokračuje. Gratulujeme !

Paní Marta
56 let – původní váha 71,5 kg konečná 65,2 kg měření v cm – paže 2, hrudník 6,břicho 10, boky 8, hýždě 6, stehna 4, kolena 3, lýtka 1 paní Marta zhubla o 6,3 kg (z toho 5 kg tuků). Paní Marta je managerka a měla pocit, že dle nových doporučení jíst nemůže. Po podrobnějším rozhovoru řekla, že to zkusí a u nového stravovacího režimu už zůstala a nedělá jí problémy. Lépe zvládá pracovní zatížení a cítí se velmi dobře. Zde se velmi osvědčili Bowenovi tlakové masáže (viz. Bowen), které fungují jako lymfatické masáže a harmonizují organismus.

Proč nehubneme

      Je nutné se podívat na hubnutí z jiného úhlu. Doposavad to pro většinu z nás je a byl boj s kilogramy. Zapomeňte na diety. Těch důvodů, proč nefungují, je mnoho. Je zapotřebí pochopit a vnímat potřeby svého těla a naučit se mu naslouchat. Lidské tělo není vynález nedávné doby. Bylo stvořeno před mnoha a mnoha lety, kdy slovo dieta a její smysl byly naprosto neznámými pojmy. Nedostatek potravy znamenal pouze jedno: hlad – a následně smrt. Vaše tělo neví, že hodláte hubnout. Jeho instinktivní obranný mechanismus se spouští vždy, pokud obdrží signál o ohrožení života, čímž hladovění vpravdě je. Spustí celou řadu biologických mechanismů a zahájí ukládání tukových zásob. Tělo zpomalí metabolismus, aby šetřilo energií, a zároveň začne nutkavě konzumovat další zdroje energie, a to při každé možné příležitosti. Syndrom hladovění a tedy nárazové přejídání způsobuje většina nerozumně pojatých redukčních diet.
      To proč nemůžeme zhubnout, může mít několik příčin Mezi nejčastější bývá kolísavá hladina cukru, špatné vstřebávání živin, překyselený žaludek, špatná funkce enzymů, zhoršená funkce lymfatického systému a detoxikace těla apod. to pak organismus může dávat mozku impulsy ke zvýšené konzumaci, protože tělo, přestože dostatečné množství přijaté potravy, ale buňky paradoxně trpí buněčnou podvýživou. Výživa do velké míry ovlivňuje to, jak vypadáme a pracujeme, zda žijeme naplno a radostně, nebo jen přežíváme. V podvědomí lidí je to, že zdravý způsob stravování nemůže být chutný, ale to je omyl. Na mých víkendových kurzech vaření se všichni naučí správně a chutně kombinovat všechny druhy jídla. Nemá smysl se nutit do jídla, které se nám protiví, ale je vhodné zahrnovat do jídelníčku tolik správné stravy, kolik je jen možné. Opět zdůrazňuji, že nadváha a většina běžných nemocí jsou způsobeny nedostatkem živin v těle. Při redukčním režimu máme geneticky zakódovaný systém, který nám umožní přežít i při minimálním příjmu potravy. Tyto obranné mechanismy se spouští automaticky, kdykoliv se tělo cítí v ohrožení a my to nemůžeme ovlivnit. Zastavíme-li nebo příliš radikálně omezíme přísun potravy, abychom zhubli, naše genetická informace, kterou máme zabudovanou milióny let, to pochopí jinak. Proto bez našeho přičinění spustí obranný biologický mechanismus sebezáchovy, protože z jejího pohledu bylo nastartováno hladovění, tudíž smrt. Jediná naše možnost je jíst. Organismus nesmí mít pocit, že strádá. Je třeba volit stravu, která je pro tělo přínosem, plná živin a bez konzervantů, umělých sladidel apod.
      Další problém v problematice hubnutí jsou škodlivé látky v organismu. Nejenže způsobují nám ženám tolik nepříjemnou celulitidu, ale nepříznivě ovlivňují psychiku. Ve své iridologické praxi vidím v duhovkách zanesený lymfatický systém, oslabené detoxikační orgány, suchou pokožku a další nepříjemné vlivy různých druhů konzervantů v potravě, kterou konzumujeme. Chápu, že je pohodlné koupit si bagetu v celofánu, ona je i dobrá, ale je vždy si důležité položit otázku jestli to, co právě vkládám do úst, dává mému tělu adekvátně nutné živiny. Jestli si přijdou na své chuťové buňky, nebo je to výživa pro můj organismus. Jedy co konzumujeme v jídle a organismus nedokáže vyloučit, tak se ukládá v tukových buňkách (celulitida), a buňka může mít velikost špendlíkové hlavičky až fazole, záleží na množství toxinů v těle. Naše tukové buňky jsou skladiště toxického odpadu. To ovlivňuje naši psychiku. Zvýšením toxinů v našem organismu jsme nejen unaveni, bolí nás hlava, ale i úzkostlivé, špatně spíme. Kdyby se nám najednou vyloučily všechny toxické látky, které máme doponovány v tukových buňkách najednou vyloučily do organismu, umřeli bychom na otravu. Je zapotřebí zaměřit stravu na konzumaci potravin tak, abychom netrpěli buněčnou podvýživou.